WhatsApp Link Generator: 5 Pencipta Pautan Terbaik untuk Pengguna Malaysia

Whatsapp Business

WhatsApp Link Generator: Apakah konsep di sebalik pautan pendek WhatsApp? Ia merupakan teknik terbaik untuk berkomunikasi dengan audiens sasaran tanpa mendedahkan nombor telefon anda. Anda boleh mencipta pautan unik dengan menggunakan nombor telefon WhatsApp anda dan menggunakannya untuk kempen perniagaan anda. Dengan strategi ini, anda boleh mendedahkan maklumat peribadi seperti nombor telefon WhatsApp dan maklumat berkaitan dengan cara yang terperinci. Pautan ini menghubungkan anda dengan pelanggan sasaran dan mereka boleh memulakan perbualan tanpa perlu menyimpan nombor anda di dalam peranti mereka.

 Bagaimana untuk mencipta pautan pendek WhatsApp?

Platform WhatsApp akan mencipta pautan pendek secara automatik apabila anda mencipta profil di aplikasi WhatsApp Business. Jika anda ingin menggunakan pautan yang dijana automatik, ikuti langkah-langkah di bawah:


  1. Pada peranti Android anda, ketik pada garis vertikal titik-titik di bahagian kanan atas skrin dan pilih opsyen ‘Tetapan’ di persekitaran WhatsApp Business anda.
  2. Pergi ke ‘Tetapan Perniagaan’.
  3. Akhir sekali, ketik opsyen ‘Pautan Pendek’.

Apabila anda mengakses pautan pendek ini, anda boleh menyalin, berkongsi, mencipta, atau mengedit mesej lalai tanpa sebarang kesulitan. Jika anda menggunakan iPhone, ikuti langkah-langkah, ‘WhatsApp Business -> Tetapan -> Alat Perniagaan’ dan kemudian ketuk opsyen ‘Pautan Pendek’ untuk mendapatkan akses. Anda boleh melakukan pelbagai aktiviti pada pautan pendek ini seperti yang dibincangkan sebelum ini untuk peranti Android.

5 Pencipta Pautan WhatsApp Terbaik

WA.link

Ini merupakan versi dalam talian untuk mencipta pautan seiring dengan nombor telefon anda. Anda perlu melawat laman web rasmi dan ketuk butang ‘Cipta Pautan’ di laman utama. Kemudian, pada skrin seterusnya masukkan nombor telefon WhatsApp anda bersama-sama dengan kod negara dan tambah mesej peribadi. Akhir sekali, ketik butang ‘Cipta Pautan’ untuk mencipta pautan pendek WhatsApp. Di sini, anda boleh mencipta URL pautan pendek kustom dengan aksara dan nombor yang diingini menggunakan versi premium. Platform ini menyediakan proses penciptaan pautan pendek yang mudah tanpa sebarang kesulitan. Balasan segera dari pasukan sokongan pelanggan jika anda melaporkan masalah semasa menggunakan fungsi laman web ini. Pengguna baru boleh mengakses panduan tutorial untuk penggunaan optimal alat ini.


 

Postcron

Laman web pencipta pautan WhatsApp ini menyediakan platform yang fleksibel untuk mencipta pautan pendek dengan mudah. Lawati laman web rasmi dan tekan butang ‘Cipta Pautan Sekarang’. Skrin akan menggulung ke bawah memberikan arahan untuk memasukkan nombor telefon WhatsApp bersama-sama dengan mesej lalai. Akhir sekali, ketuk butang ‘Dapatkan Pautan’ untuk melihat pautan pendek yang berkaitan dengan nombor telefon anda. Anda boleh menggunakan pautan pendek ini untuk kempen perniagaan anda di platform WhatsApp. Pelanggan boleh memulakan perbualan pantas dengan anda dengan mengetuk pautan ini.

 

WhatsApp Link

Di laman web ini, anda boleh mencipta pautan pendek di skrin utama laman. Di skrin utama, anda perlu menaip nombor telefon WhatsApp anda di dalam medan teks pertama. Kemudian masukkan mesej selamat datang anda yang akan dikaitkan dengan pautan anda dan akhir sekali ketuk butang ‘Cipta Pautan WhatsApp Anda’. Tindakan ini memulakan proses penciptaan pautan pendek. Semasa memasukkan nombor telefon WhatsApp anda, jangan lupa untuk memasukkan kod negara bersama-sama untuk mengelak kebingungan di masa depan.


 

Join Chat

Laman web ini menyediakan platform yang selesa untuk mencipta pautan untuk komunikasi WhatsApp. Dengan menggunakan pautan pendek ini, pelanggan anda boleh memulakan perbualan pantas dengan anda di persekitaran WhatsApp. Di skrin utama, anda perlu memasukkan nombor telefon WhatsApp dan mesej lalai. Kemudian, tekan butang ‘Cipta Pautan’ untuk mencipta pautan pendek WhatsApp. Selepas mencipta pautan pendek ini, anda boleh menyertakannya di rangkaian media sosial seperti Facebook, Twitter, dan YouTube dan sebagainya. Pautan pendek WhatsApp ini membantu anda untuk berhubung dengan pelanggan anda di luar sempadan dalam masa yang singkat.

 

WhatsHash

Langkah masuk ke laman web ini dan gulung ke bawah untuk mencipta pautan pendek. Anda perlu memilih negara anda dari menu drop-down dan memasukkan nombor telefon WhatsApp anda. Seterusnya, masukkan mesej lalai yang dikaitkan dengan pautan di dalam medan teks seterusnya. Mesej ini akan muncul apabila pelanggan mengklik pautan pendek untuk menghubungi anda di platform WhatsApp. Akhir sekali, tekan butang ‘Dapatkan Pautan’ untuk mencipta pautan pendek WhatsApp yang boleh dipercayai untuk kempen perniagaan anda di persekitaran siber.

 

Bagaimana menghantar pautan dengan keterangan ringkas di WhatsApp

Di bahagian ini, anda akan belajar bagaimana untuk menghantar pautan pendek WhatsApp bersama dengan keterangan ringkas untuk pemasaran perniagaan anda di platform WhatsApp. Ikuti panduan di bawah untuk penciptaan dan perkongsian pautan pendek WhatsApp yang berkesan.

  1. Buka peranti Android anda dan buka aplikasi WhatsApp Business di telefon anda.
  2. Pergi ke opsyen ‘Tetapan’ dengan mengetuk garis vertikal titik-titik tiga di bahagian kanan atas skrin di aplikasi.
  3. Kemudian pilih ‘Tetapan Perniagaan’ dari opsyen yang berkembang.
  4. Di skrin berikutnya, anda perlu menekan ‘Pautan Pendek’.
  5. Kemudian, masukkan mesej lalai di tingkap tersebut dan tekan ikon ‘Kongsi Pautan’.
  6. Pilih kenalan dari buku alamat WhatsApp anda dan akhir sekali tekan butang ‘Hantar’.

Langkah-langkah di atas mengajar anda cara mencipta pautan pendek WhatsApp bersama dengan mesej lalai dan berkongsi pautan kepada pelanggan anda.

Penutup


Kini, anda berada di baris terakhir mengenai pautan pendek WhatsApp. Anda kini mempunyai idea yang lebih baik tentang bagaimana untuk mencipta pautan pendek WhatsApp dengan mesej yang berkaitan. Anda sekarang sepatutnya rasa selesa untuk berkongsi pautan yang dihasilkan kepada pelanggan sasaran selepas membaca kandungan ini. Manfaatkan pautan ini untuk meningkatkan reputasi anda di pasaran yang kompetitif. Ikuti panduan di atas untuk penciptaan yang berjaya bagi pautan perbualan. Kekalkan hubungan dengan pelanggan anda dan tingkatkan komunikasi perniagaan anda dengan menggunakan pautan WhatsApp yang pendek.Related posts